duminică, 11 noiembrie 2012

Erzsébet Báthory - o contesa diabolica



Considerata ca fiind unul dintre cei mai prolifici ucigasi in serie din istorie, Erzsébet Báthory, s-a nascut in Nyírbátor, Ungaria in anul 1560, intr-o veche si privilegiata familie de nobili, a carei putere si bogatie, erau binecunoscute.

Crescuta in opulenta, Erzsébet Báthory si-a petrecut copilaria la Castelul Ecsed in Ungaria, dovedind de mica inclinatii spre cruzime si stari impulsive, deseori terorizandu-si prietenii de joaca.
Desi facea parte dintr-o familie privilegiata, personalitatea sa s-a format intr-un mediu in care promiscuitatea era la ea acasa, avand in vedere ca lesbianismul, comportamentele sexuale deviante, libertinismul sexual, si chiar practicile de magie neagra si satanism, erau mai mult decat tolerate.
Astfel, la varta de 14 ani, Erzsébet Báthory ramane insarcinata cu fiul unor tarani, si pentru a se evita un scandal de proportii, copilul nascut este incredintat spre crestere, parintilor baiatului.

La varsta de 15 ani, Erzsébet Báthory se casatoreste cu Contele Ferencz Nadasdy - un razboinic renumit, numit mai tarziu “Eroul negru al Ungariei” datorita sadismului de care dadea dovada pe campul de lupta - casatorie impusa pentru a uni doua familii extrem de puternice. Cu aproximativ 4500 de oaspeti la nunta, darurile au fost fabuloase, dar, poate cel mai important a fost castelul Csejthe (Cachtice) cu saptesprezece catune invecinate.

Cu timpul, averea lor creste considerabil, astfel ca, insusi regele Ungariei, Mathias al II-lea, este nevoit sa imprumute sume imense de bani, datorita razboiului, de la cei doi soti.

Ramasa singura la castel, deoarece sotul sau, prefera campul de lupta, Contesa Erzsébet Báthory, incepe lungul sir de crime odioase, totul pornind de la o picatura de sange…

Considerata o femeie extrem de frumoasa, Erzsébet Báthory constata in jurul varstei de 40 de ani, ca frumusetea ei incepe sa se vestejeasca, devenind invidioasa pe tinerele slujnice care serveau la palat. Cu timpul, invidia se transforma in cruzime si sadism, astfel ca, obsedata de pierderea frumusetii, pedepseste fara mila si prin torturi groaznice, orice abatere cat de mica venita din partea servitorilor. Torturile se desfasurau intr-o camera subterana a palatului, fiind ajutata de trei servitori loiali, storcand cu cruzime sangele din trupurile fetelor virgine, conviinsa fiind ca daca se va scalda in sangele acestora sau chiar il va bea, va atinge nemurirea.

Victimele erau de regula, fiice de tarani, atrase si rapite cu usurinta in impunatorul castel, locul unde o minte diabolica, le supunea la torturi infioratoare. Astfel, Contesa obisnuia sa le bata cu bestialitate, sa le muste cu sadism de gat, fata sau alte parti ale corpului, pana tasnea sangele, le taia degetele cu foarfeca, le mutila sau le amputa membrele, le infometa pana mureau, le ardea cu cruzime  sau folosea diverse unelte ca metale incinse, ceara topita, ace, cuie, cutite, cu care le tortura pana la moarte. Abuzurile sexuale erau de asemenea folosite, strigatele de groaza si oroare auzindu-se cu greu, din beciurile castelului.
Cadavrele erau transportate cu grija si ingropate in miez de noapte in cimitire sau in locuri mai putin vizibile, pentru a nu atrage atentia localnicilor.

In anul 1604, sotul contesei moare, dar atrocitatile continua. 

Cu timpul insa, disparitiile misterioase si soaptele satenilor ingroziti de frica, forteaza autoritatile vremii sa actioneze. Iar ce se afla, intrece orice imaginatie, deoarece dovezile arata ca in jur de 650 de fete au fost ucise, in decurs de 20 de ani.

Desi mai mult decat evidente, acuzatiile de vrajitorie si crime odioase, nu au fost luate prea mult in considerare, datorita pozitiei pe care o ocupa in randurile aristocratiei, astfel ca, Contesa Erzsébet Báthory nu a fost nici spanzurata, nici arsa pe rug, nici decapitata, ci pur si simplu, a fost intemnitata in propriul castel, izolata in propria camera, nepermitandu-i-se contactul cu nimeni.

Un lucru este sigur: atrocitatile comise in numele nemuririi, nu i-au adus inapoi tineretea pierduta.

Dupa patru ani de izolare, in anul 1614, la varsta de 54 de ani, Contesa Erzsébet Báthory este gasita moarta in camera sa.

Nu mai era nici tanara, nici frumoasa…era doar…intuneric.

foto: sursa wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top