duminică, 26 octombrie 2014

Enigmele de langa noi – taigaua siberiana

Cu trei zile inainte de impact, fenomene atmosferice neobisnuite se observa in Europa, Rusia europeana si Siberia de Vest. Nuante rosiatice si verzui acopera cerul, nori argintii si halouri solare isi fac aparitia. Este preambului cataclismului previzionat de samanii siberieni.

 
In zorii zilei de 30 iunie 1908 o minge de foc strabate cu o viteza colosala bolta cereasca, zguduind din temelii taigaua siberiana. Impactul este urias. Pe o suprafata de peste 2000 de km, 80 de milioane de copaci sunt spulberati, undele seismice inconjurand globul terestru de doua ori. Martorii oculari descriu sunete asemanatoare focului de artilerie. Timp de cateva saptamani, cerul Europei este brazdat de nori de praf si de o neobisnuita luminozitate. 




Cunoscut astazi sub denumirea de fenomenul de la Tunguska, s-a estimat ca impactul produs a avut forta echivalenta a 20 de bombe atomice. Cu toate acestea nu s-a descoperit nici un crater, obiectul descompunandu-se inainte de a atinge solul din motive neelucidate.

Numeroasele expeditii efectuate in zona, nu au reusit nici astazi sa ofere o explicatie plauzibila asupra fenomenului. Au fost luate in calcul numeroase teorii, de la meteoriti, comete, intersectarea cu o gaura neagra, efectul produs de antimaterie pana la interpunerea unei nave extraterestre care ar fi anihilat impactul cu uriasul meteorit.

Desoperirile facute de expeditiile savantilor si a basinasilor din taigaua siberiana, adancesc si mai mult misterul. Sunt gasite fragmente din materiale neobisnuite, minuscule bucati de sticla compuse din iridiu, nichel si alte elemente chimice necunoscute, savantul rus Iuri Labvin precizand:...cercetand solul dealurilor din regiune, am descoperit fragmente de obiecte necunoscute. In urma testelor, am depistat că acestea conţin silicat de fier, intr-o forma care nu exista in natura si care, cu atat mai putin, ar fi putut fi creata de om.

In urma expeditiei din 2006, profesorul Iuri Labvin descopera niste pietre stranii, marcate de linii si figuri geometrice. Testate in laborator, nu s-a putut depista elementele componente sau originea lor, fapt ce a intarit presupunerea savantului...deasupra Siberiei a explodat, intr-adevar un meteorit. Dar in acelasi timp, acolo a explodat si o navă extraterestra, ale carei răamasite le descoperim astazi.

Mai mult decat atat inginerul A.Monotkov sustine ca meteoritul a trecut pe deasupra solului franand.

Coincidenta sau nu, in ziua de 30 iunie 1908 N.Tesla probeaza dispozitivul numit Raza Mortii, expriment promovat ca o arma defensiva. A fost orientat dispozitivul necorespunzator sau este doar o speculatie? Conform calculelor focalizarea energiei emise de dispozitiv putea distruge 10.000 de avioane la 400 km distanta.

Dupa catastrofa, oamenii se confrunta cu maladii necunoscute, numarul deceselor crescand vertiginos. In urma autopsiilor se constata ca oamenii mor datorita efectelor radioactivitatii iar animalele sufera de boli necunoscute.

 

Insa din solul nisipos rasar intr-un ritm neobisnuit alti copaci, anomalia constand in faptul ca speciile aparute nu se intalnesc in taiga.


Descoperirea din 1961 revolutioneaza insa toate teoriile. 




 
Este anul in care fiziceanul rus Kiril Kabanov, descopera printre copacii cazuti...un pocal. Hotaraste sa si-l insusasca, fara a anunta membrii expeditiei. Cercetandu-l cu atentie, constata ca este creat dintr-un material pe baza de siliciu. Va deveni obiectul de care nu se va desparti toata viata. Este pocalul din care bea apa, noaptea pastarndu-l cu sfintenie la cap. Kiril Kabanov va trai 103 ani, fara sa sufere de vreo afectiune. Cu privirea atintita spre stele, K.Kabanov lasa obiectul mostenire nepostului sau, spunandu-i...el vine de Acolo.

Taigaua siberiana ascunde insa si alte secrete.

Nu departe de satul Kova, sunt descoperite cadavre de pasari si animale moarte ce nu intra in descompunere. Bastinasii numesc locul Cimitirul Diavolului, atribuind energiile locului fenomenului
Tunguska.
Intre anii 1980-1990, 75 de persoane pornesc spre Cimitirul Diavolului. Toti membrii expeditiilor isi vor gasi sfarsitul in taigaua siberiana.
Mai multe expeditii initiate de armata pentru cercetarea zonei, au acelasi deznodamant. Fie echipele dispar fara urma, fie misiunea este abandonata datorita distrugerii bruste a echipamentelor si aparitiei unor fenomene stranii.


E straniu sa afli taina realitatii in irealitate.
Emil Cioran


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top