duminică, 26 aprilie 2015

Trecutul viitorului – Baza 211 din Antarctica

Vasul cu aburi Gronland inainta anevoios dar sigur, spre taramurile inghetate ale Antarcticii, locul ce avea sa devina in urmatorii 60 de ani o ruta binecunoscuta.

Dorinta germanilor, mereu inovatori, de a detine regiuni si de a avea o baza in regiunile polare, prindea astfel contur.
Noul teritoriu numit Neuschwabenland nu mai lasa nici o urma de indoiala...intarea pretentia de teritoriu german, alaturi de simbolul zvasticii.




Numeroase misiuni de exploare survolau albul vastelor regiuni, cartografiind din aer intreaga zona. Au fost astfel descoperite intinderi masive fara gheata, lacuri cu apa calda si pesteri ascunse. Ca atare, echipe de vanatori, botanisti, zoologi, biologi marini si agicultori pornesc spre taramul inghetat pentru a strange date. In urma acestora, navele cargo protejate de submarine, transporta echipele de constructori subterani. 

 
Intreaga ruta era securizata, vasele germane U anihiland orice intrus ce parea suspect. 

Secretul proiectului era primordial.

In iulie 1945, submarinul german U-530 al carui comandat era Otto Wermoutt se preda autoritatilor argentiniene. Desi echipajul standard era format din 18 oameni, la bordul submarinului 54 de oameni, urmeaza sa fie chestionati. Media de varsta de 25 de ani pare neobisnuita la fel ca si stocurile imense de alimente pe care le transporta.

Avand numele de cod Baza 211 sau Noul Berlin, dovada existentei unui imperiu nazist subteran, ramane o presupunere...ca si proiectele pentru dezvoltarea unor tehnologii remarcabile...


Cu toate acestea insa, de-a lungul anilor, zvonurile ca Hitler a scapat si e in viata, tulbura si rascoleste ipotezele.





Intrebat in 1945 la Conferinta de la Postdam de catre presedintele Truman daca Hitler e mort sau nu, Stalin a raspuns...nu.

De-a lungul timpului, editia The Plain Truth, revista Bonjour, Police Gazette, La Monde gazduiesc in paginile lor articole despre ascunzatoarea lui Hitler de la Polul Sud. Alte recente documentare TV, proclama: aceasta este istoria reala...facand referire la planul de evadare a lui Hitler.

In 1943, amiralui Doenitz a declarat: Flota vasului german U este mandra ca a facut un paradis terestru, o fortareata impenetrabila pentru Fuhrer, undeva in lume.

A învata istorie inseamna a cerceta cauzele care au determinat evenimentele istorice. (Hitler)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top