duminică, 17 mai 2015

Prezenta trecutului

Cunoscuta din cele mai vechi timpuri, memoria lumii - asociata astazi campurilor morfogenetice – adauga vechilor traditii, posibilitati uimitoare de revitalizare a stiintei eliberate de viziunile dogmatice.

Teoria complementara a biologului britanic Dr.Rupert Sheldrake pune sub semnul intrebarii imaginea actuala a lumii, deschizand noi cai de reflectie. 
 
Conform teoriei sale, la baza fiecarei forme si fiecarui comportament se afla asa-numitul camp morfogenetic, identic cu memoria, derulandu-se in mod repetitiv, asemeni universului. Cu cat numarul repetitiilor este mai mare, cu atat campul devine mai puternic, fiind prezent la nivelul tuturor sistemelor de organizare, pornind de la atomi, molecule, cristale, celule, organisme, stoluri de pasari, pana la sisteme solare si galaxii.



Cu alte cuvinte, campul morfogenetic stocheaza intreaga informatie a oricarei forme de viata in cadrul existentei sale, transferandu-se prin rezonanta morfica in timp si spatiu.

Daca luam in considerare ca natura poseda memorie...poate fi acesta modul de a accesa informatii vechi de mii de ani?

Pornind de la ipoteza ca totul consta in informatie, inseamna ca totul poate schimba informatii cu orice. Exemplu in acest sens, sunt cercetarile efectuate asupra diapazoanelor. Astfel, s-a constatat ca desi fiecare diapazon reprezinta un sistem autonom, acesta poate schimba informatii cu alt diapazon, prin intermediul campului informational.

Puterea ritualurilor si a mantrelor prin repetarea aceleiasi fraze, poate fi de asemenea explicata prin rezonanta morfica.

In urma experimentelor efectuate, principala caracteristica a rezonantei morfice este una: memoriile nu sunt stocate in creier.

Cunoastere intuitiva: Theoria...cuvant folosit de grecii antici.

Pa de alta parte insa, sentimentele eliberate si manifestate in campul morfogenetic, sunt diverse. Un exemplu ar fi, spatiul virtual. Emotia urii declansata de un joc pe calculator este de asemenea asimilata de campul morfogenetic, pentru ca acesta nu face diferenta intre real sau virtual. Emotiile sunt aceleasi, chiar daca constiinta utilizatorului este departe de a fi incarcata. Poate fi insa considerat, un program perfect de antrenament in cadrul carora perceptia trairilor pare dreapta, desi...nu este.

In urma cu o suta de ani, Wallace D.Wattles sustinea existenta unei substante fara forma, ce patrunde totul, intreaga materie si spatiul intermediar.

Poate campul morfogenetic sa reprezinte aceasta stare intermediara intre materie si spirit?

Poate fi acesta radacina oricarei forme de spiritualitate sau religie?

Prezenta trecutului, poate descatusa...lantul iluziei.

Surse: Organizatiile Secrete 5 (Jan Van Helsing)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top