duminică, 17 ianuarie 2016

Morgellons

In 2002, Maria Leitao numeste tacutul agresor imprevizibil si lent – Morgellons.

Debutand prin eruptii cutanate insotite de senzatia ca ceva se taraste sub piele, sindromul Morgellons este o tulburare relativ rara, inexplicabila si extrem de controversata.


 
Din ranile deschise fibre filiforme neobisnuite crescute in interiorul porilor provoaca senzatia de arsura, lasand in urma cicatrici rosii hiperpigmentate ce se vindeca lent, scazand imunitatea bolnavului.




Alte simptome asociate acestei boli sunt caderea parului, oboseala extrema, dificultati de concentrare, dureri musculare si pe termen scurt, pierderea memoriei.

Cu toate ca parazitii pot trai nedescoperiti in corpul-gazda o buna perioada de timp, simptomele declansate de acestia ridica suspiciuni si diagnostice neconcludente.

Nici obsesivele ritualuri de curatare, nici unguentele prescrise, nu par sa indeparteze senzatia de infernala agonie.


 

Cercetata clinic, originea sindromului Morgellons pare ca nu este de natura biologica, medicii incadrand aceasta tulburare in domeniul psihiatric, diagnostic respins de suferinzi.





In 2006, CNN, ABC, Good Morning America, NBC, Today Show dedica emisiuni acestui subiect, specificand ca nu exista motive de panica.

Iluzia infestarii cu paraziti, este raportat insa si in Europa si Australia.

In 2008, Washington Post sublinia faptul ca teoriile conspiratiei asociaza cauza bolii Morgellons de nanotehnologie, arme biologice, chemtrails sau existenta extraterestra.

In 2012, sindromul Morgellons este dezbatut pe un post de televiziune rus, unul dintre expertii invitati sutinand teoria conform careia aceasta boala ar fi rezultatul unor organisme modificate genetic.

Ipotezele si teoriile asupra sindromului Morgellons sunt multilpe si extrem de controversate. Astfel, daca pentru unii boala nu exista, pentru altii pare a fi rezultatul unor cercetari in domeniul bacteriologic. 
 
In urma cercetarilor, nu s-a gasit nici o dovada care sa explice factorul ce declanseaza infectia sau senzatia ca trupul este invadat de agenti patogeni.

Este sindromul Morgellons o combinatie de simptome cu sursa necunoscuta sau o simpla iluzie?

Ne-au ramas putine dureri, dar sanatoase. (Vasile Ghica)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top