sâmbătă, 14 mai 2016

Ochiul de sticla al demnitatii – Colonia Dignidad



Sunetul infundat al terorii razbatea arar printre zidurile masive de piatra. Din cand in cand, pasi tarsiti si glasuri pierdute strabateau tunelurile stiute doar de cei alesi. 

Situata in inima statului Chile, intr-o zona izolata, Colonia Dignidad avea propriile reguli. Imprejmuita de garduri inalte de sarma ghimpata, paznici inarmati si caini alsacieni asigurau securitatea.

 

Infiintata in 1961 de predicatorul german Paul Schäfer, Colonia Dignidad s-a dovedit a fi de-a lungul timpului cel mai eficient lagar de represiune. 





Membru al tineretului hitlerist, Paul Schäfer avea propria doctrina. Acuzat de abuz sexual impotriva copiilor, Schäfer se refugiaza in Chile, locul unde va pune in aplicare mesajul sau de mantuire.

Fara documente sau bani, imbracati in straie taranesti bavareze, separati pe sexe, membrii Coloniei nu aveau acces la televiziune, telefoane sau calendare. Puteau canta insa, la comanda.

Disciplina te imbogateste spiritual. (Paul Schäfer)

Pusi sa munceasca in tacere pana la epuizare, batuti, torturati sau drogati in cazul nesupunerii, membrii Coloniei respectau juramantul impus. 

Tinuti in intuneric, intr-o izolare totala, pedepsele aplicate copiilor erau atent monitorizate. Educati prin administrarea de medicamente sau terapii cu electrosocuri, se estimeaza ca in decurs de treizeci de ani, mii de baieti au fost violati. 

 


Abstinenta sexuala impusa intregii Colonii, nu se aplica marelui lider. Mimand adesea sunetul unei ghitari, ochiul de sticla a lui Schäfer insufla teroare.

Dispunand de un spital propriu, scoala, aeroport, camioane, vehicule agricole, studio de radio, puternica Colonie Dignidad avea un regim aparte, asemeni membrilor sai.





Marturiile din spatele sarmei ghimpate par astazi, neverosimile.

Arestat si condamnat la 33 de ani de inchisoare, Paul Schäfer moare in anul 2010 la varsta de 88 de ani, intr-o inchisoare din Chile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top