duminică, 17 septembrie 2017

Tablitele de la Tartaria



Si daca, raspunsurile se afla aici?

Asemeni indemnului ¨cunoaste-te pe tine insuti¨?...singura batalie care conteaza...

Pornind de la aceasta premiza, descoperiri misterioase par sa ne indice drumul, adanc ascuns in galerii subterane, grote stravechi sau adancimi potrivnice.

Descoperite in 1961, tablitele de la Tartaria, intra in angrenajul comorilor neasumate, iscand polemici si controverse.

Trei tablite de lut (ulterior considerate a fi din nisip amestecat cu var nestins) acoperite de simboluri nedescifrate, scrieri in opinia unora, insiruiri nesemnificative in opinia altora, incearca sa rastoarne istorii deja scrise.



Supuse unui proces chimic de decalcifiere, se pierde dintr-o greseala? calea binecunoscuta de a fi datate cu carbon 14.Printr-un simplu proces, vechimea nu mai poate fi cunoscuta.Istoria este deja scrisa.





Datate indirect, la o vechime de aproape 7000 de ani, impinge Mesopotamia in spatele ipotezei, atribuind firavelor tablite, prima scriere cuneiforma inaintea Sumerului.

Si daca, bazinul Dunarii este locul de nastere al civilizatiei?

Doua ipoteze, modifica raspunsul.Una singura, intareste certitudinea rezultatului.

Cercetatorii nu au ajuns la nici un consens.Discrepantele nu pot fi explicate.

Tendinta de a pastra ce a fost scris, fara a-ti pune intrebari, indica o asumare a lejeritatii benefica probabilitatilor unanim acceptate.

Erau asa-zisii salbatici din neolitic capabili sa produca oale stralucitoare de o mare finete, durabile in timp? Acest fapt atrage dupa sine altul: civilizatia neolitica controla focul, lasand umanitatii figurine, vase, a caror finisare incita si astazi.

A lasa umanitatii…simboluri, constructii, semne, inscrisuri, picturi, scrieri…

Pleaca-ti privirea…inainte de a o ridica…



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top